ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΥΚΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS
“ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ”

H HELLENIC SEAWAYS, με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της ναυπήγησης του νεότευκτού πλοίου της ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ.

Εχθές το βράδυ, Δευτέρα 16 Ιουλίου και ώρα 20.00 στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, τελέστηκε ο αγιασμός και η τελετή εγκαινίων του «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ», παρουσία του Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδη, της Αναδόχου του πλοίου κυρίας Δίκα Αγαπητίδου – Αλογοσκούφη, του Α’ υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος κ. Θ. Ρετζεμπέρη, του Προέδρου κ. Κ. Κληρονόμου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοϊας κ. Μ. Σακέλλη,  εκπροσώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εκπρόσωπων των Ελληνικών Τραπεζών, εκπροσώπων Ενώσεων και Σωματείων, στελεχών Ακτοπλοϊκών εταιρειών, εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πολλών συνεργατών και του προσωπικού της HELLENIC SEAWAYS.

Το «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» είναι το τρίτο νεότευκτο πλοίο που δρομολογεί η εταιρεία και είναι μέρος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για την περίοδο 2004-2007 (προηγήθηκαν το Highspeed 5 και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ).Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα, σε χρονικό διάστημα 17 μηνών, από την εταιρεία «MARENCO» και τα «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.» και μπορεί να μεταφέρει 1.800 επιβάτες και 418 οχήματα.  Με τα 5 καταστρώματα για οχήματα, σαλόνια οικονομικής θέσης με αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου, σαλόνια διακεκριμένης θέσης, πολυτελείς καμπίνες και υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ εγκαινιάζει τη νέα εποχή στην Ελληνική Ακτοπλοΐα. Το πλοίο διαθέτει άνετους και ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους, 4 bars, εστιατόριο, κυλιόμενες σκάλες, ασανσέρ, σύγχρονα συστήματα λειτουργίας και όλες τις απαραίτητες ανέσεις για να παρέχει στους επιβάτες του ένα πολυτελές ταξίδι . Επίσης είναι πιστοποιημένο για χαμηλές εκπομπές ρύπων καυσαερίων και είναι ενταγμένο στην κλάση του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA.

Με υπηρεσιακή ταχύτητα 26,5 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 28,40 κόμβων πραγματικά μπορεί να φέρει την επανάσταση στον χώρο της ακτοπλοΐας και να ανοίξει νέους λεωφόρους προς τα Ελληνικά μας Νησιά.

Με αφορμή τα εγκαίνια του νεότευκτου πλοίου, ο κ Γεράσιμος Στρίντζης, Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENIC SEAWAYS, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπερήφανοι για το νέο μας απόκτημα. Πρόκειται για ένα σκάφος νέας τεχνολογίας, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ελληνική θάλασσα και μπορεί να δρομολογηθεί σε όλες τις γραμμές της χώρας. Το γεγονός ότι το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ χτίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μας στα ελληνικά χέρια. Σκοπός μας στο μέλλον είναι να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και ανανέωση του στόλου μας με υπερσύγχρονα πλοία».
 
Η HELLENIC SEAWAYS αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το επιβατικό κοινό για την προτίμηση που δείχνει στα 34 πλοία της και υπόσχεται πως θα συνεχίσει δυναμικά την ανανέωση του στόλου της, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην προώθηση του τουρισμού και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών.

Πειραιάς 17/07/2007