ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 13  Μαίου  2005

Πρώτη πτήση με υδροπλάνο στη λίμνη Πλαστήρα και στη Σκύρο


Σήμερα το μεσημέρι αποθαλασσώθηκε από τη μαρίνα του Φαληρικού Δέλτα, το υδροπλάνο για την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης για τη λίμνη Πλαστήρα και τη Σκύρο. Στο υδροπλάνο μεταξύ άλλων επιβαίνουν και οι :

Μετά από συνεννόηση των Υπουργών Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, αποφασίστηκε όπως συμπεριληφθούν στους προορισμούς των υδροπλάνων εκτός από τα νησιά, και οι λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου.  

Η λίμνη που οραματίσθηκε ο Νικόλαος Πλαστήρας και έκανε έργο μέσα σε τρία χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που έδωσε ζωή στον κάμπο με το νερό για την άρδευση δεκάδων δημοτικών διαμερισμάτων, αλλά και ηλεκτρισμό για τη χώρα, αναπτύσσεται τώρα σε ένα ισχυρό κέντρο τουριστικής και γενικότερης ανάπτυξης.

Το υδροπλάνο αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς το οποίο δύναται να αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να τονώσει την τουριστική κίνηση όχι μόνο των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών αλλά και της ενδοχώρας.