Μηχανική βλάβη σε δεξαμενόπλοιο στο Σαρωνικό

07/10/2016

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.Π. 11623, στη θαλάσσια περιοχή 02 ν.μ. δυτικά της ν. Φλεβών στο Σαρωνικό κόλπο.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από το λιμένα Καλύμνου με προορισμό το λιμένα Αγίων Θεοδώρων, επέβαιναν επτά (07) μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΙΙΙ'' Ν.Π. 11508, από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' στο λιμένα Αμπελακίων Σαλαμίνας όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου