Φ/Γ AEOLOS

Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Μυρτώο Πέλαγος

06/01/2020

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω απώλειας πηδαλίου, του Φ/Γ “AEOLOS” σημαίας Marshall Islands, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ακρωτηρίου Μαλέα.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος

Με την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία τα οποία έσπευσαν στην περιοχή, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς (άνεμοι βόρειοι εντάσεως 10 bf).

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που παρακολουθεί στενά το περιστατικό, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του ως άνω Φ/Γ πλοίου και τους Πλοιάρχους των παραπλεόντων, ενώ Ρ/Κ πλοίο απέπλευσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τον λιμένα Πειραιά προκειμένου να προσεγγίσει στην περιοχή και να εκκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησης.

Εξελίξεις για το περιστατικό θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου