Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη την 29/04/2023

10/05/2023

Αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας στη Χάλκη, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με τη συνδρομή των Ρ/Κ "ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΙΦΝΟΣ" Ν.Π. 12503, "ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΝΩΑΣ" Ν.Π. 12719 και "ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΙ ΙΙ" Ν.Π. 12778.

Στη συνέχεια, το εν λόγω Φ/Γ πλοίο ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή των Ρ/Κ "ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΙΦΝΟΣ" Ν.Π. 12503 και "ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΙ ΙΙ" Ν.Π. 12778, στην θαλάσσια περιοχή "ΤΡΑΧΙΑ" ν. Χάλκης, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επιθεώρησης των υφάλων του από εξειδικευμένο δύτη, ενώ πλησίον του παραμένουν τα ανωτέρω Ρ/Κ πλοία και ο πλωτός γερανός "ΙΓΝΑΝΤΙΟΣ" Ν.Π. 183.


Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη

29/04/2023

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Χάλκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Χάλκης, στη βραχονησίδα ''ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ'', με δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στην περιοχή μετέβησαν το Ρ/Κ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙI'' Ν.Ρ. 42 και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXV'' Ν.Π. 10998, προς τυχόν παροχή συνδρομής, με επιβαίνοντες στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και ιδιώτη δύτη, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου