Τελετή Ένταξης και Ονοματοδοσίας του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων ΠΕΡΣΕΑΣ

11 Ιουνίου 2024

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης και ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΠΓΥ-ΕΕ) ΠΕΡΣΕΑΣ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το πλοίο αποτελεί δωρεά προς το ΠΝ του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναυάρχου ε.τ. κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Ανάδοχος του ΠΓΥ-ΕΕ ΠΕΡΣΕΑΣ ήταν η Δόκιμος Υπαξιωματικός ΣΜΥΝ (Τ/ΠΜ) 3ης Τάξης Κωνσταντίνα Μπογδανάκη.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΣ και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ.κ. Κωνσταντίνος, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΑΣ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΠΝ, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Η νέα Μονάδα θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ


Φωτογραφία: Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό


Φωτογραφία: Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό


Φωτογραφία: Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό


Φωτογραφία: Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό


Φωτογραφία: Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό   -   Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων   -   Δελτίο Τύπου