ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Απομάκρυνση ανενεργών και επιβλαβών πλοίων από την περιοχή του Περάματος

Πειραιάς, 26/07/2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατακύρωσε τα αποτελέσματα διαγωνισμού που διεξήχθη για την εκποίηση και απομάκρυνση δυο ακόμα ανενεργών και επιβλαβών πλοίων, τα οποία βρισκόντουσαν στην περιοχή Αρμός του Περάματος.

Η κατακύρωση των αποτελεσμάτων για τα δεξαμενόπλοια ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ ΙΙΙ και ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ V έγινε στην εταιρία ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έναντι 135.915 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Η απομάκρυνση των δυο πλοίων από τον Αρμό θα γίνει άμεσα.

Η απομάκρυνση ανενεργών και επιβλαβών πλοίων αποτελεί βασική πολιτική της Διοίκησης του Ο.Λ.Π., στα πλαίσια της επιχειρησιακής αλλά και φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής που ασκείται. Εντός των ημερών αναμένεται να απομακρυνθούν 10 πλοία, ενώ για άλλα 40 έχουν ανατεθεί μελέτες εκτίμησής τους προκειμένου να εκποιηθούν και να απομακρυνθούν.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.